Druhy našich medů

Květový med z nektaru květů jabloní, třešní, hrušní, šípků, trnek, hlohů, řepky, lučních květů a akátů. Hodí se do kávy, čaje a na chleba i sladké pečivo. Je to med pro milovníky tekuté klasiky. 

 Jabloně20190616_070407

20200401_16160220190525_080809

Pastový med je velmi oblíbenou formou květového medu. Má vynikající chuť a příjemnou konzistenci. Med nekrystalizuje ani není příliš tekutý, můžete ho přidávat do různých receptů i klasicky do čaje. Nejlépe je mu na kuchyňské lince. Doporučuji užívat jako lék. Každé ráno a večer lžičku medu.

 

Lipový med. Je převážně z nektaru květu lípy., ale i maliníku a ostružníku. Je to med zahřívací s výraznou chutí. Připomíná podzim. Je teplý a mírně pikatní. Zkuste zamíchaný do bílého jogurtu, s krekry namazanými žervé sýrem nebo s ovocem. Je to superzdravý doplněk ke chladným podzimním, zimním i jarním dnům.

 20200617_16285220200617_101938

 Pivonka-120190722_160249

 20190710_15294320190710_153028

20200617_101851 20200615_093607