Druhy našich medů

Květový med z nektaru květů jabloní, třešní, hrušní, šípků, trnek, hlohů, řepky, lučních květů a akátů. Hodí se do kávy, čaje a na chleba i sladké pečivo. Je to med pro milovníky tekuté klasiky. 

 Jabloně

20200401_16160220190525_080809

 

 

Pastový med je velmi oblíbenou formou květového medu. Má vynikající chuť a příjemnou konzistenci. Med nekrystalizuje ani není příliš tekutý, můžete ho přidávat do různých receptů i klasicky do čaje. Nejlépe je mu na kuchyňské lince. Doporučuji užívat jako lék. Každé ráno a večer lžičku medu.

 

 

Květový med převážně lipový. Je z nektaru květu lípy, maliníku, bylin na kvetoucí louce se rdesnem, pcháčem rolním a různými jeteli. Je to med zahřívací s výraznou chutí. Připomíná podzim. Je teplý a mírně pikatní. Zkuste zamíchaný do bílého jogurtu, s krekry namazanými žervé sýrem nebo s ovocem. Je to superzdravý doplněk ke chladným podzimním, zimním i jarním dnům.

 20200617_16285220200617_101938

 Pivonka-120190722_160249

 20190710_15294320190710_153028

20200617_101851 20200615_093607

 

Lesní med. Je převážně z medovice puklice smrkové a lípy a z nektaru nekonečně mnoha kombinací divoce roztoucích bylin na krajích lesa (komodice lékařská, vrbka úzkolistá, štírovník růžkatý, pcháč rolní, rdesno hadí kořen). Mezi obrázky najdete můj nejoblíbenější recept do kterého dávám právě lesní med a je to moc dobré. 

v lese  20220817_110005

20220817_11011120190808_103442

20190806_153517 20220817_110618